НА ЧАШКА
(буриме)
Червен фенер.
Красавицата на нощта - пред безистена.
Безшумно я прибира лъскав опел чер.
Душа несретна в мрака простена.
Живей светът -
богатият - във грехове, но сито!
В безреда мислите кръжат, кръжат...
От гняв. Или от виното изпито.
На, виж - околовръст
порокът гордо шества, не се крие.
Защо, като си пийнем, сочат ни със пръст?
Дали най-грешните в държавата сме ние?
© Мария Костова Все права защищены
От гняв. Или от виното изпито."
По-скоро от безсилие,когато
не можеш сам да промениш света
около себе си.Тогава сменяш очилата
и пълниш чашата си пак...
Прегръдки Мари!!!