4 февр. 2020 г., 10:35

На добър път, поете! 

  Поэзия » Философская
1154 6 9

Камбаната в душата ми щом млъкне
и вече не напиша нито дума,
дали ще има сълзи, или глума,
дали звезда далечна ще помръкне?

 

Защо ли вярвам в чудесата прости,
красиво избродирани - със слово
Умрял поет - ще кажат, нищо ново,
земя и кръст...И Господ да му прости!

 

Но ще оставя вятърът сираче,
той хвърчила от строфи ще разнася.
Щурец през сълзи къра ще оглася.


Дъждът, прикрит зад дюлята ще плаче...
Ще свирне кос: "На добър път, поете,
изпращам ти светулка - да ти свети"!

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??