На два остри кола
е вързан животът.
Висят по него
красиви възможности
захапани
от многоцветни
щипки за пране.
Блазни дори пясъкът залтен,
с неговата преходност
между пръстите.
Докосвам се до хората
сякаш са произведения
на изкуството.
Един ден ще ми се отнеме
всичко.
Дори и това, което
не е мое...
© Миглена Цветкова Все права защищены