30 окт. 2008 г., 08:37

На езда и те така... :) :) :) 

  Поэзия » Юмористическая
1685 0 11

  (автори -    pinkmousykrasimira1Етчи)

 

 

Пояздихме три баби на коне:

баба Ана, после баба Краска,

баба Лина - тренира ни добре.

 (Моля, никой да не се стряска.)

 

 

Днеска с баба Ана двете
(да повярвате, `ко щете)
се качихме по конете
и отпрашихме в полето.


Силно казано „качихме",
ти качи са, ма аз висях.
Кога село наближихме,
баба Краска там видях.


Аз седя и гледам само -
туй ти ли си, бабо Ано?
Що са правиш на модерна,
май и теб нещо та перна?


Нима е пернало въубще,
ми баба Лина ма пудриди.
Ши на тринира, ще ни ще,
слушай какво вика, мълчи.


Ади бързо по конете,
да ги пуснем по полето,
пък докат се напасат,
виж - краварите не спят.


Дайте да се разберем
или по-добре да спрем.
Ще обясняваш за конете
или ще гледаме мъжете?


Докът стигнем до мъжете
(тъй де, там до сред полето),
ще направим тренировка -
качвай - слизай подготовка.


Аз туй май ш`го пропусна,
качих са и хич ни мърдам.
Ей на, коня ми препусна -
„Спри бе!"... ши са фъргам.


А, сестро, не мой, сакън,
аз са задържах тамън.
Не са фърляй на далеко,
поне в краварите на меко.


Пък и там при тях наблизо
виж каква мека купа сено,
може там да се подлизнеш,
все ш' дотичат там, дано.


Дали ши са удържа незнам,
тоз кон моя, много рипа?
Ей кравари, не стойте там,
донесте със сеното купа.


Викам да си ходим вече,
че мегданът е бая далече.
Ама, да ви кажа право,
подрусахме са здраво.


Подрусахме са прилично
и си направихме разходка,
ма май трябваше странично,
щот със странна сме походка.

 

:) :) :)

 

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??