За мечти безпардонни голяма,
срамно млада за лесен живот,
най ме тегли към пътя за двама,
вечен рай с доживотен хомот.
Нишки две се преплитат и сливат,
лутащите се наши съдби,
а в каква плетеница се скриват,
на Фортуна се ти довери.
Благославяй, проклинай, но дишай
моя въздух...и мойто легло
намери, след заблуди дотичал,
за да стопля аз твойто чело.
© Светличка Все права защищены