На Г. Иванов
Българийо, твой син - орел,
откърмен от земя корава,
той към звездите път поел,
възторжено те поздравява!
Отново земен звук пробуди
космическата тишина.
Звездите блеснали се вслушват
в реч непозната досега.
Космическите блатя смели
от братски дружески страни,
те знания и опит взели,
щурмуват звездни висини.
Срещни ги, майко, с пъстра китка
от майски рози и лалета.
И нека радостта да блика
по твойте ширнали полета.
1979г.
© Василена Т Все права защищены