4 сент. 2008 г., 18:53

На инат 

  Поэзия
562 0 2

 

Любов безлика, ненавременна, гнила, бездомна,

стотици лъжи акостираха в твоите пристани.

Един път, втори път и ето - счупената стомна.

Избухнаха в безпорядък стаените истини.

 

И няма и прашинка от мечтаното вълшебство,

само неспирен грохот от кипящо възмущение,

когато разбереш, че любовта ти е последствие -

дошла след неговото тежко примирение.

 

Ако разочарованието ми можеше да прозвучи,

оглушителен рев би разтърсил земята,

земята, която пред мойте очи

се гърчеше жално на греха в пипалата.

 

 

Пародия на смърт, на тишина, на звук,

свят, в който грубо нарушихме правилата.

Грозна участ, гротеска картинка... напук

ще те обичам, докато не изгният сърцата!

© Павлина Ненова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • абе ние павлините в този сайт защо не направим някаква фракция или обединение или ....хареса ми!!!!
  • Обичай! Омразата разрушава! Поздрави!
Предложения
: ??:??