На изток от Рая, се събират мечтите,
в гората, под покрив от звездно небе.
Приели криле, с песента на щурците,
наивни и дръзки, като малко дете.
На изток от Рая, се сбъдват желания,
намерили пристан, до тих вълнолом.
Миражът трепти, добил очертания,
на малък, уютен и истински дом.
На изток от Рая, е тихо безвремие,
нирвана на чувствата, без грехове.
Изваяни залези в тихо смирение
и изгреви нови, с изящни криле.
На изток от Рая, любовта се намира,
в палатка от обич, сред полски цветя,
от ручей кристален, най- чиста извира.
На изток от Рая… До теб. И сега.
*На изток от рая" - роман на Джон Стайнбек