На жена ми
Беше някога отдавна,
в ученическите дни,
ти бе мъничко момиче,
скромно в моите очи.
После нещо в мен се случи,
сякаш лъч ме озари
и „мъглата” се получи,
в нея бяхме, аз и ти.
Ти бе цветето за мен,
малка роза с цвят червен,
неразцъфнала докрай,
но обичана безкрай!
А съдбата тъй отсъди,
много дни ни раздели
и през цялото й време
вярна ми остана ти.
......................................
Много време от тогава,
внук ни вече се роди,
ти остана си такава
и такава ми бъди!
Силно искам аз да знаеш,
ти светица си за мен
и такава ще останеш,
чак до сетния ми ден!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Все права защищены