Животът, другото му име е Мръсник,
разби на прах мечтите ни.
Окаля всеки порив,всеки вик,
за щастие и ведри дни.
Лица, блестели някога в усмивка,
превърна във гримаси страшни.
Надеждите ни за добро и мир,
захвърли ги по улиците прашни.
Очите ни до болка стисна,
накара ги на светло да са в мрак.
Душите с камъни притисна,
направи всеки ближен да е враг.
А тъй прегръщахме го ние,
на младост дръзка във зората,
а той, мръсникът му с мръсник,
донесе грижи и нерада!
© Хари Спасов Все права защищены