24.03.2017 г., 17:19 ч.  

На живота с друго 

  Поезия » Друга
311 1 0

          Животът, другото му име е Мръсник,

          разби на прах мечтите ни.

          Окаля всеки порив,всеки вик,

          за щастие и ведри дни.

 

          Лица, блестели някога в усмивка,

          превърна във гримаси страшни.

          Надеждите ни за добро и мир,

          захвърли ги по улиците прашни.

 

          Очите ни до болка стисна,

          накара ги на светло да са в мрак.

          Душите с камъни притисна,

          направи всеки ближен да е враг.

 

          А тъй прегръщахме го ние,

          на младост дръзка във зората,

          а той, мръсникът му с мръсник,

          донесе грижи и нерада!

 

          

 

   

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??