На майка ми
Моя мамо мила,
мой живот дарила!
Ах, как ми липсваш, мамо,
всяка нощ лежах на твойто рамо,
всяка нощ, положила главица,
преплиташе пръсти в мойта косица!
Моя мамо мила,
мой живот дарила!
Усмихни се и ме погледни,
стопли ме с твоите сияещи очи!
Не съжалявай, мамо!
Остава още малко само,
да се видим ний отново!
Ах, за мен туй време тежко е като олово!
Чакам! Да се сърдя няма аз,
не знаеш как ми липсва твоя глас!
И искам да ти кажа, мамо мила –
Благодаря! Благодаря ти, че си ме родила!
И дори край мене да е тъмно, тъмно като в рог,
аз вярвам, мамо! Вярвам в Бог!
А за дете майката Бог е, мамо –
мила, любяща... Да! Аз вярвам в тебе само!
© Нощна Сянка Все права защищены