21 мая 2020 г., 22:03  

На моя гръб сто Юди богатеят 

  Поэзия » Философская
1127 6 8

И като кости в паметта белеят,
предателства и истини умират.
На моя гръб сто Юди богатеят,
а после и смъртта канонизират.

И по душата драскат зли Пилати,
ала поне ръцете им са чисти.
От писани накриво постулати,
мечтите си превърнах в атеисти.

И вярата си крия - от живота,
и стигмите ми да не покървяват.
Ще стигна нявга своята Голгота,
а те на Бога нека се надяват.

Той казват криво седнал, право съди,
дано не е накриво и кантара.
Каквото си заслужат - ще им бъде,
аз имам кръст да нося - светла вяра!

© Надежда Ангелова Все права защищены

Цял живот бесовете отвързвах,
и премитах след техния пир,
кротко в кутия после ги връщах
и поставях отгоре им кръст с тебешир.
„За последно!“ – така си наричах. ...
  1077  13 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??