Хора със странни имена.
Свят със странни хора.
Странни хора и странни неща, които никога не се случват...
Трябва да ти кажа нещо.
Да, знам, че е късно.
Да, знам, че не слушаш.
Да знам, че те няма.
Но трябва.
Трябва да ти кажа някак,
че ходих на другия край на земята,
не спрях пред вълните и тръгнах нататък,
а щом свърши морето, не спрях и не чаках.
Трябваше да чуя дните -
безкрайни дни и кратки нощи,
а нощем аз те търсих още...
И щом морето после свърши
и щом ме свлече там земята,
аз чувах мислите ти още
и пак се устремих нататък.
Аз трябва да те питам нещо.
Да, знам, че не искаш.
Да, знам, че те плаша.
Да, знам, че ще бягаш.
Но трябва.
Имаш ли сребро в сърцето,
където моят ден гореше,
където нощите искряха,
където помня те да беше?
Имаш ли сълзи в зелено
тъй нежни, топли,
остри, гневни,
такива, че да не отминат,
да ми разказват в светло-синьо?
Аз трябва да ти взема нещо.
Не знам какво е
и защо ли
не си го имал преди мене.
Ще ти го взема
и ще бъдеш
освободен, смирен, щастлив.
© Милена Все права защищены