20 февр. 2019 г., 14:08  

Кехлибар 

  Поэзия » Любовная
1446 0 3

Очи от кехлибар и думи мъжки

попиваха в плътта ми като грях.

Избрах го. Връхлетя ме изведнъж...

в дланта му капки вричане разлях.

 

В целувки пърхат златни пеперуди

и слънчеви лъчи лудуват в страст.

Нима е сън или вълшебно чудо?

Разливам се... Разтапям се в екстаз.

 

За миг разцъфвам в топлите прегръдки,

лехи от смях засявам, те растат.

Край белите брези оставям стъпки,

които светло щастие зоват.

 

На розите бодлите са най-остри,

потъват в мен сред росните треви.

Далече си сега... Не ме докосваш...

И всяка дума в моя стих кърви.

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??