11 авг. 2013 г., 16:54

На прага III 

  Поэзия » Другая
414 0 4

На прага съм на бащината къща.

Насреща припка детството ми мило.

И мама насълзена ме прегръща.

И тичам боса пак подир хвърчило.

 

На прага съм. А татковите длани

миришат  на тютюн, на зряло жито.

Асмата се усмихва както лани.

И лястовици пърхат под стрехите.

 

На прага съм на спомени, години -

познато ми е всичко, скъпо, родно.

Накрай света дори и да замина,

сърцето ми остава тук. Свободно.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??