26 февр. 2008 г., 07:04

На ръба 

  Поэзия » Любовная
864 1 14
 

Оказахме се точно на ръба:

душите ни изравяха смирение.

Под пръстите се ронеха слова,

попили ярки капчици прозрение.

 

Обърната статичност - здрав капан,

от бездната не лъхна опрощение.

През огън, лед и тътнещ ураган

проправях таен път за избавление.

 

Опитах да се върна на брега,

да се поместя в кротко измерение -

от птица - сянка и след дъжд - дъга... 

 

... но аз съм твое нежно сътресение!

 

 

© Йорданка Гецова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??