18 июн. 2007 г., 10:02

На теб 

  Поэзия
971 0 9
На теб!

Не знам защо съдбата с теб ме срещна.

Дали не бе изпратен с мисия една?
Да разбере сърцето ми човешко,
че може да обича след толкова години самота!

Така е трябвало да стане.
Ни себе си, ни теб виня.
Че влезе в моя ден безличен,
с усмивка топла и с много доброта.
Почувствах аз отново, че съм жива.
За кратък миг усетих вечността...

И сякаш в този миг в птичка се превърнах.
Не стъпвах по земята, а летях...
Криле си имах - даде ми ги любовта.
Обичах, бях обичана, желана.
Щастлива бях, усмихвах се, копнях.

Но беше миг, а аз приех го с цялата душа.
Обичах те, дори когато бях ти безразлична,
дори за миг не съжалявам за това.
Зовях те, молех се безмълвно,
и шепнех ден и нощ на никому ненужното
"Обичам те" с надеждата да чуя същото и аз.

И после страшното настъпи,
прекършиха се моите криле.
И в миг едничък с бясна скорост,
политнах аз надолу... право в пропастта.

Ей, мило, някой беше казал,
че трябва всичко в този свят да се изстрада:
"За да останеш, за да си потребен,
за да те има и след теб дори,
ти всяка вещ и образ покрай тебе,
открий, изстрадай и отново пресътвори..."

Не искам да си лош, жесток и избухлив,
макар, че те обичам и такъв.
Но в теб се крие толкоз нежност,
добро сърце, усмивка топла,
че жалко е да криеш всичкото това.
Не ти отива!

Сега ще стана, тихо ще пристъпя,
врата тежка с мъка ще отворя,
и само крачка трябва да направя...
А толкова е трудно... и боли.
Но трябва!

Ще се зазидам цялата в мълчание!
Ще се превърна в спомен, колкото и да не искам.
Защото "трябва"... ах, как я мразя тази дума.
Но иначе забрава няма!
Оставям те, защото те обичам!
Прости! Ще срещнеш още по-добра!
Тогава се бори!

Пепи

© Пепи Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Любимият ми !!!
  • Страхотен е! Поздравления!
  • Мисля, че няма нужда да казвам как сам се почувствал след прочита... НЕВЕРОЯТНО Е!!! Допадна ми много може би, защото е много близко до мен. Наистина страхотно, благодаря ти за приятната минутка докато го четях
    6+ точки и от мен
  • Това също е красиво.Няма да казвам как ми подействаха редовете...мисля че знаеш.И тук си съумяла да напишеш всичко. Страхотна си !!!
  • Ужасно красиво е...
  • Благодаря ви на всички!
  • Добре дошла, Пепи!
    Много хубав стих!
    Поздрави!
  • Ти за себе си се бори! По добра той няма да срещне!А ти си прекрасна в стиха си!
  • Това е наистина страхотен стих!Много е красив!6 от мен!
Предложения
: ??:??