На този свят,
освен душата,
всичко реквизит е -
купува се, продава се и губи;
подхвърлил празната визитка,
бог ни учи на любов без думи.
Безработни се редят пред храма,
всеки носи свойто бреме,
но всяка лична драма,
изповядваме в работно време.
И да бягаш отговорът ще намериш,
камък ли повдигнеш,
пръчка ли пречупиш,
на ближния жената да задигнеш,
на Него всъщност не му дреме.
Безбожници, дефакто, днес
са всички и никой не се пита
каква ли истина се крие в мита
за Иисус и неговите дванайсе.
Чети това и колебай се.
© Серафим Все права защищены