29 июл. 2022 г., 09:43

На училището, с любов 

  Поэзия
397 0 5

Липите са отдавна прецъфтели.
И призраци е веселата глъч.
Единствено напомня за неделите
ваканцията като слънчев лъч.

 

Училищният двор красиво глъхне
и хвърлят сянка старите липи.
Асфалтът мек от зной, огньове лъха.
Училище, смирено потърпи

 

и месец август тих да се изниже,
септември да се настани без бой
на чиновете. И в тефтери книжни
ще се напишат разкази безброй.

 

Поставил на хлапаците домашно,
един учител бегло ще съзре,
как някъде сред редовете прашни
все още диша юлското море.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??