7 июн. 2011 г., 19:25

На залезите ехото заглъхва 

  Поэзия » Другая
589 0 0

На залезите ехото заглъхва

и мракът като змей се спуска

над хребета, потънал във забрава.

Една надежда се задъхва –

мъгла над сънната дъбрава,

а вятърът на рамо се отпуска –

сънува може би. Върху жарава

душата му навярно ще танцува

като самотна самодива.

Месецът зад облак се подава,

с лъч сребрист града рисува,

една утеха му дарява.

На спомените времето изтича

и пътят им навярно избледнява –

следа от отлетяло ято,

а някъде сълза наднича

в окото на самотно лято

и бързо в мрака се стопява.

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??