13 нояб. 2024 г., 16:28

Надалеч 

  Поэзия
40 0 0

Исках да си тръгна ,

но останах.

Исках да крещя ,

но замълчах .

Беше зима 

в моята душа.

И мъката за 

гърлото ме хвана.

А пътят е пред мен,

и знам , че той ме чака.

За да ме отведе 

далеч , далеч оттук .

От тази малка , стара гара.

Всичките самотници събрала,

някъде накрай света.

Мъглата от върха се спуска

и застила побелялото поле.

Мисълта ми все назад 

препуска.

Ех..как искам

да съм пак дете .

 

© Живко Делчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??