19 нояб. 2005 г., 21:46

НАДЕЖДА ТЪРСЯ 

  Поэзия
912 0 5

НАДЕЖДА ТЪРСЯ

 

Не ме тревожат вчерашни провали.

За минали победи не ликувам.

Живея днес. За минало не жаля,

а просто плащам, колкото ми струва.

 

Пропуснати възможности заравям

под живата жарава на деня

и ядове за утре не оставям;

надежда търся, за да ги сменя.

 

А там, отзад, надеждата я няма.

Тя винаги е в утрешния ден.

И само с нейния спасяващ пламък,

ледът разсичам, в този свят студен.

1995 г.

Добрич

 

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??