28 февр. 2018 г., 08:06  

Надеждата ми днес 

  Поэзия » Другая
314 0 6

Надеждата ми е утеха,

с която ходя по ръба...

И тя е новата ми дреха,

която нося на гърба.

 

От ден на ден.да се надявам

късмет да падне във капан.

В иглата си конец да вдявам,

да стане охлювът рапан.

 

На рамо гълъбче да кацне

във ранна утрин без мъгла.

По буза слънце да ме бацне,

да стихнат новите тегла.

 

Звезда по тъмно да ме галне

И в тъмното да лумне ден.

А слънцето с мерак да палне

небесен огън и във мен.

 

 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??