28 feb 2018, 8:06  

Надеждата ми днес 

  Poesía » Otra
304 0 6

Надеждата ми е утеха,

с която ходя по ръба...

И тя е новата ми дреха,

която нося на гърба.

 

От ден на ден.да се надявам

късмет да падне във капан.

В иглата си конец да вдявам,

да стане охлювът рапан.

 

На рамо гълъбче да кацне

във ранна утрин без мъгла.

По буза слънце да ме бацне,

да стихнат новите тегла.

 

Звезда по тъмно да ме галне

И в тъмното да лумне ден.

А слънцето с мерак да палне

небесен огън и във мен.

 

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??