10 июн. 2021 г., 12:44

Надка 

  Поэзия » Для детей
319 0 0

Баба има крава,

тя се казва Надка.

Бяло мляко дава

и е много, много сладка.

 

Хапва житце и сенце

от голямото кошле.

Сърба бистричка вода

от зелената кофá.

 

Сетне кротко ляга

до дувара да поспи.

Със опашката налага

налетелите мухи.

 

Баба има Надка,

крава много, много сладка.

Надка мляко бяло дава,

аз го пия до забрава.

 

 

-------------------------------------------------------

 

Всяко съвпадение с имена и събития е донякъде случайна. 😀😀😀

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??