Омръзна ми безспирно да говоря,
и някому да давам обяснения
за факта как - лирически герой
в живота не чете стихотворения.
И после да разбивам сто клишета
от сорта на фалшива гениалност,
че повече талантът на поета,
е пагубен за чуждите реалности...
Но аз вървя по тънката му нишка
и грам не ме вълнуват сухи мнения.
Творил съм за пари, и за без нищо.
Намирал съм от скука вдъхновение.
Недейте да ме мислите за гений!
Аз страдам от подобни възклицания!
Най-важното е всъщност, че във мене,
единствено си Ти очарование!
©тихопат.
Данаил Антонов
13.09.2023
© Данаил Антонов Все права защищены