26 апр. 2011 г., 23:45

Най-красивата война! 

  Поэзия » Другая
790 0 6

Посвещавам това творение на колежката Росица Ж.

 

Не туптене, а усърдие,

щурм на моите отряди!

Не сърце е, а оръдие,

кръв не тласка, а снаряди!

 

Тъй е само щом те зърна,

щом около тебе мина!

Ала аз не ще ги върна,

мога ли да спра лавина?

 

Гръмна първият куршум,

тръгна първата вълна!

И откак' си в моя ум,

вътре в мене е война!!

 

Тя започна във сърцето

и разрасна се в корема!

И накрая бе превзета

всяка единична вена!!

 

Тялото ми бе сразено!

Всички мисли - запленени!

Нещо тъй обикновено

предизвика тез' промени!

 

Него аз не ще преборя - 

толкова се възхищавам!

Ала друго що да сторя,

като аз го обожавам?

 

Как такова нежно цвете

ме омая и отнесе?

Как такъв прекрасен лебед

в мен апокалипсис внесе?

 

Да, душата ми бушува,

но съвзе се, осъзна - 

в празнотата ù върлува

най-красивата война!

© Сандостен Калций Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??