16 авг. 2021 г., 15:58

Ноктюрното на южния вятър 

  Поэзия
273 0 3

От южни ветрове, сега сърцето

подпали се, задрямало преди.

Усмивката не слиза от лицето –

аз следвам жадно твоите следи.

 

Защото трябва ми душа просторна

в която туй сърце да охладя.

Те южни са, ала са безпризорни –

въздушните трептения в света.

 

Така че приюти ме, таз жарава

ще изгори душата ми докрай!

Очаквам те – вода си, аз съм лава,

а сливането ни е миг от Рай!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??