30 нояб. 2008 г., 10:09

Намери ме 

  Поэзия
1493 0 28
 

Намери ме, Любов, намери ме,

когато навънка падат звезди,

когато в сърцето няма пътека,

когато най-много в мене боли,

 

когато ръката пак е студена,

а мракът гнезди във очите ми

и пулсира самотно моята вена,

и се изцежда само в тъгите ми.

 

Знам, че си скрита зад ъгала.

Толкова пъти за тебе се взирах,

толкова пъти си се усмихвала,

толкова пъти след тебе умирах.

 

Не отминавай, Любов, погледни -

нося само вятър в косите си.

Покажи ми свойте скрити следи,

знам сега с прах, че покрити са.

 

Намери ме, Любов, намери ме

и върни ми живеца по устните.

Ако искаш ще дам. Разтопи ме.

Щом те няма, Любов, пусто е.

 

 

 

 

© Ани Монева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??