7 апр. 2020 г., 22:13

Напук на дъжда 

  Поэзия
406 2 4

Днес ви предлагам две вариации с едно и също име - всекиму според настроението, приятели...

"Напук на дъжда" - коментар на Petia Valentinova Outskouni  към картина, видяна в мрежата.

 

                       1
Напук на дъджа ще се радвам в неделя!
Дъхът ми блестящ ще е. Ще определя
синкопите смели на истинско чудо.
В неделя ще имам сестра пеперуда...
Със вятър ще литна. Треви ще обичам.
Превърната в слънчево зайче  ще тичам
свободна и бяла, високо в простора...
Напук на дъжда ....променете се, хора!

 

                         2
Напук на дъжда ще тъжа във неделя!
И тъй ще го моля: " Недей ни разделя,
от нашите стари и нови любови!
Почакай ни, дъжд! Днес не бяхме готови
със нежност, със ласки да се облечеме,
да срещнем с усмивка коварното време.
Не искаш да спреш... Натъжи ме, обаче
със твоите сълзи аз няма да плача
и няма да млъкна - ще викам, ще споря...
Напук на дъжда ... променете се, хора!

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??