Извървях всичките си страхове
и себе си обричах на вечни падения
от камшиците на наивността ми сляпа,
бях слаба и опустошена.
В бездната горях заедно със собствените
си надежди и по очите си носих убити
всички чувства и стремежи.
Да не те намерят,
на север прогоних те .
Да избягаш далеч от мен,
далеч от всички.
Но не си виновно ти,
за дето даваш чувства
на празен свят и празни хора,
изгнили от собствената си
омраза.
Нарисувах се силна пред лицето на съдбата.
Да мога себе си да излъжа и да кажа,
че оставих те някъде назад по бреговете
на земята и вече щастлива съм за двама.
Заключих шепота ти нежен.
Да не би светът да чуе,
че си жива
и още дишаш.
Ти моя слабост.
Ти мой дар.
Ти мое наказание.
Нарекох те сърце.
© M.M Все права защищены