4 апр. 2016 г., 23:23

Наричане за Балканика 

  Поэзия
434 0 3

Дошло е време пролетно.
Лето шесто. Рожденно
на Балканика, клуб фолклорен
фолклорен още танцьорен.
Събрали се моми и момци,
млади булки и не толкоз,
денят да му празнуват
и с благи думи хортуват.

"Да са ни верни  людете,
дълги години да тропкат-
ситни хора   игриви
и ръченици скокливи.
До снажен юнак девойка
плитки змии да мята,
да кърши снага тополка
и сърце младо подскача.
Здрав да ни е войводата-
Петърчев, хороводецът
да се учи, да ни научи
как да станем най-харни.
Та кога скочат балканци

земя да се разтресе
слънцето да забледнее
и вятър луд занемее".

Така думи наричаха,
наричаха и обричаха,
да им сборна дружината,
до година, чак до амина.

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??