15 дек. 2011 г., 22:39

Наследство 

  Поэзия
522 0 3

 


Наследство

(на моята зелена родина)


Довежда водопади от въпроси...
със ясен цвят и силни аромати
на нещо чисто, но малко ми познато
скрито в зелено и синьо. Богатство -

да имаш звездите - без да ги пипаш;
да пазиш мъглите да израснат до дъжд;
да даваш, когато с малко оставаш,
да направиш от пролет пораснала ръж.


25 март 2011

© Боряна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??