Оплети ме в твоите корени
и покрий ме с буйни листá.
Научи ме да бъда покорен,
все до теб и във мир да стоя.
Научи ме да виждам полéта,
с поглед тих да прогоня нощта.
Да съм птица, без криле да летя
и с ръце да разлиствам дъга.
Научи ме да плувам в морета,
щом сърцето крещи - да мълча.
Да съм слънце, далечна звезда,
бос да ходя, да обичам дъжда.
Завържи ме с нежно дихание,
разруши всички гордости в мен.
Научи ме да бъда свободен,
доброволно от тебе пленен.
© Хари Спасов Все права защищены