23.03.2017 г., 20:44 ч.  

Научи ме 

  Поезия » Любовна
339 1 0

         Оплети ме в твоите корени

         и покрий ме с буйни листá.

         Научи ме да бъда покорен,

         все до теб и във мир да стоя.

 

         Научи ме да виждам полéта,

         с поглед тих да прогоня нощта.

         Да съм птица, без криле да летя

         и с ръце да разлиствам дъга.

 

         Научи ме да плувам в морета,

         щом сърцето крещи - да мълча.

         Да съм слънце, далечна звезда,

         бос да ходя, да обичам дъжда.

 

         Завържи ме с нежно дихание,

         разруши всички гордости в мен.

         Научи ме да бъда свободен,

         доброволно от тебе пленен.

   

© Хари Спасов Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??