5 мая 2020 г., 23:01

Научих 

  Поэзия » Философская, Гражданская
564 0 1

Мина благ предвечен вихър

и събуди недокосната надежда,

из нощта разцъфнала и тиха

светлината взе да се оглежда!

 

Необят - от атоми, от вещи -

взе в премъдрост да ликува,

че и в немощите си човешки

в мир живота тържествува!

 

Често губим чистата надежда,

често се оказваме във плен,

затова научих да се вглеждам

в себе си и хората край мен!!!

 

~~~~~

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??