22 мая 2022 г., 11:48

Научих се да не умирам 

  Поэзия » Любовная
194 0 4

Години наред любовта ти 
ме задушаваше. Страдах,
но търпях, растяха децата...
Умирах и пак се прераждах.

 

Възкръсвах насред пепелище 
от хули, домашни и сметки.
Стъкмявах наново огнище, 
където да сготвя вечеря.

 

Но ставах все по-издържлива.
Започнах да се преоткривам,
реших, че ще бъда щастлива.
Научих се да не умирам.

 

Сега си сърдит, изненадан,
казваш ми: "Променена си!
А аз съм така всеотдаен!".
Всъщност се върнах към себе си.

 

Пиша отново, даже рисувам,
излизам с приятели, смея се,
с мама се виждам, пътувам...
Отново съм аз и живея!
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??