7 февр. 2023 г., 08:08  

Навън сиротен, леден вятър скита... 

  Поэзия » Строгие формы
225 4 5

Навън сиротен, леден вятър скита,
от тиха безнадежност е обзет
пак февруари. С нотички от лед
по жиците изписва зла сюита.

 

И учи зимата отзад напред
акордите, в мъгла зловеща скрита,
врабец премръзнал, трудно, но полита,
от сън се буди старият поет.

 

И рони той стиха си на трошици,
премръзнал е, объркан е исам.
Врабец, поет – две Божи са душици,

 

сърцата им на лятото са храм,
живее юли в техните зеници,
за февруари няма място там.

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??