Feb 7, 2023, 8:08 AM  

Навън сиротен, леден вятър скита... 

  Poetry » Strict forms
226 4 5

Навън сиротен, леден вятър скита,
от тиха безнадежност е обзет
пак февруари. С нотички от лед
по жиците изписва зла сюита.

 

И учи зимата отзад напред
акордите, в мъгла зловеща скрита,
врабец премръзнал, трудно, но полита,
от сън се буди старият поет.

 

И рони той стиха си на трошици,
премръзнал е, объркан е исам.
Врабец, поет – две Божи са душици,

 

сърцата им на лятото са храм,
живее юли в техните зеници,
за февруари няма място там.

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??