2 сент. 2008 г., 13:19

Не искам да те мразя 

  Поэзия
869 0 4

                                                        На Д.

Не искам с този глас да ми говориш.

Металът в него стърже като куче.

Като ръждясал банциг стърже и гъргори,

като вулкан разсърден бълва и клокочи.

 

Не искам с този поглед да ме гледаш.

Студът от него бавно вкочанясва

и малкото останала ми нежност

и всяка топлина у мен угася.

 

И с тази длан не искам да ме галиш.

Тя боцка и разкъсва мойта кожа.

Накъсва кото хиляди кинжали

и всичко в мен започва да тревожи.

 

Не ме обичай с тая твоя обич,

която уж за мен докрай си пазил.

 

Да те обичам

                    ми е невъзможно.

Поне не искам да те мразя.

© Румяна Славкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??