9 июл. 2008 г., 00:37

Не към дъжда 

  Поэзия
503 0 12


Смълчаха се птиците.
В шубрака вятърът се скри,
цветята бавно
сведоха глави.
Иззад облак чер
небето
глухо простена.
Миг тишина...
и заваля.
Листенца плахо
мимозата протегна -
не към дъжда,
а да приюти тежка сълза
на звезда.


© Ласка Александрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??