28 нояб. 2021 г., 22:01  

Не ме наричай с име 

  Поэзия
411 5 10

Не ме наричай с име, аз съм страст,

усмивката във крайчеца на устни.

А може и стихия да съм … с власт

на буря, завладяла всяка пустош.

 

Небето трябва три дни да вали,

за да отмие дирята ми кална.

Земята дълго мен от тебе кри –

измамност ли съм или съм реалност?

 

Не ме наричай с име, аз съм жар,

но не такава – гаснеща след клада.

Сълзата съм в зеницата на звяр,

открил какво за пръв път е пощада!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??