28 нояб. 2019 г., 01:12

Не ме залъгвай, море 

  Поэзия
505 5 4

Вълна́ прати ми мощна, да отплувам,

вълна́, която пазиш ти за мене.

Във твоите прегръдки ще зимувам,

а може да ме пратиш в друго време.

 

Сред вихъра на развилнели страсти,

сред блясъка на изгреви бравурни.

Над моята душа нека да властваш,

ще слея се с водите ти лазурни.

 

Там няма да усещам студ и болка

и всеки залез ще ми е завивка.

Кажи ми колко ще пътувам, колко –

недей да ме залъгваш със усмивка!

 

© Данаил Таков Все права защищены

Предлагам да си поиграем
и в рими общо морска
есенна картина да изваем!
На който нещо му се "светне",
нека да го метен! ...
  646  19 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Ели! Роди се, след като прочетох творбата на Пепи! Ех, това море! То е сила, муза, необятността на емоции и страсти, красота, безкрайност, даже обреченост! Поздрави!
  • В прегръдката на морето! Поздрави, Дани!
  • !!!
  • Още едно момче, което говори с вечното море!
Предложения
: ??:??