Nov 28, 2019, 1:12 AM

Не ме залъгвай, море 

  Poetry
510 5 4

Вълна́ прати ми мощна, да отплувам,

вълна́, която пазиш ти за мене.

Във твоите прегръдки ще зимувам,

а може да ме пратиш в друго време.

 

Сред вихъра на развилнели страсти,

сред блясъка на изгреви бравурни.

Над моята душа нека да властваш,

ще слея се с водите ти лазурни.

 

Там няма да усещам студ и болка

и всеки залез ще ми е завивка.

Кажи ми колко ще пътувам, колко –

недей да ме залъгваш със усмивка!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Предлагам да си поиграем
и в рими общо морска
есенна картина да изваем!
На който нещо му се "светне",
нека да го метен! ...
  651  19 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Ели! Роди се, след като прочетох творбата на Пепи! Ех, това море! То е сила, муза, необятността на емоции и страсти, красота, безкрайност, даже обреченост! Поздрави!
  • В прегръдката на морето! Поздрави, Дани!
  • !!!
  • Още едно момче, което говори с вечното море!
Random works
: ??:??