19 мая 2012 г., 00:56

Не, не познавам божиите думи... 

  Поэзия » Философская
445 0 2

Не, не познавам божиите думи.

Молитвите не зная наизуст и

това е май преграда помежду ни

и затова са мислите ми пусти...

 

Не, не умея  просто да се моля.

Ала в иконите сега се взирам -

да разбера - по божията воля

как пътя си в живота да избирам...

 

Но ето, че иконите са  неми

и отговорът трудно се намира...

Безмилостно изтичащото време

със всяка свещ догаряща умира...

 

Не, не познавам аз словата божии,

но все пак вярвам – има сила горе,

която бди над мен! И знам, че може

просторите пред мене да отвори...

 

И с тази вяра,

без молитви даже,

почувствал,

че животът ми изтлява,

аз простичко на себе си ще кажа:

- Живях!!!

И ни за миг не съжалявам!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??