16 нояб. 2022 г., 11:49  

Не плаках за сбогом 

  Поэзия
467 6 10

НЕ ПЛАКАХ ЗА СБОГОМ

 

Няма как да си тръгна от теб.

А повярвай ми – много го искам.

Ти си имаш камшик и небе.

Аз парцал и разкъсана ризка.

 

За страха, който в дланите скрит

носиш, думите ми са безсилни.

Но за клада ти трябва кибрит,

а за друго е нужно бесило.

 

Изранена – и в суша, и в дъжд

ще те следвам – невидима сянка.

Няма страшно – ти още си мъж.

Победен от това, че не плаках.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??