6 мая 2017 г., 13:18

Не помнете кога е боляло! 

  Поэзия » Другая
2955 23 38

Не помнете кога е боляло!

Бяла кърпа е само смъртта

и не питайте колко побрала,

в тъпи болки пулсира плътта...

а дълбоко, навътре дълбае

във човешкия гърлен подслон

не любов – синтетична, назаем,

а боляща човешка любов

към дъха на живота от кръста,

към борбата: да съм и не съм,

към нагоре – изкачва насъщен

всеки болен, но приказен сън... 

Като истина в мен прокървяла

и въпросен без отговор стих

спира болката всъщност тогава,

щом прозреш, че докрай ще боли.

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??