24 мая 2020 г., 22:27

Не само пред НДК 

  Поэзия
321 0 0

Толкова много крадци
на илюзии,
ми създават проблеми
във претъпканите тролеи,
особено пред НДК.
Бръкват нагло в душата ми,
докопват тефтера
с откровения
и откъсват листа,
после слизат -
пак тъй в шумна тълпа.
"Четириглавия" ми се смее
с татуировки, с графити
и озъбените му железа
проблясват: "...то е ..ас, ние ...то"
Как в гърба на тълпата
за себе си да попиташ?
"Витошка" се завива
с кестеновото си палто.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??