21 июн. 2009 г., 19:02

Не се страхувам да бъда щастлива 

  Поэзия
687 0 14

Наказвам се да бъда щастлива всеки ден.

И който ръката ми иска да хване

да измие първо очите си в чисти сълзи,

след това – само да се усмихне,

истински,

както дете се усмихва.

Да не дели своето небе на части.

Да помни, че в открит небосклон

всички птици летят.

Като хората.

И бос по облаците да може да бяга.

Да бъде стрелката на моя часовник.

Да отвори торбата на всички въздушни стихии

и да издуха платната на черно-белите сънища.

Наказвам се да бъда щастлива всеки ден.

И който за ръка ще ме хване

ще усети лекия трепет на живот,

а реалността - по-красива от приказка.

Защото аз съм онази магьосница,

в която приказки оживяват –

единствена и реална,

вълшебна и специална.

Не се страхувам да бъда щастлива.

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??